Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Både stora och små frågor

FAQ

Att investera i en fond är lite som att ha en egen förmögenhetsförvaltare – du investerar pengar i vår fond, som består av olika aktier och obligationer. Vi jobbar heltid med att köpa och sälja när vi anser är bästa tillfället på marknaden.

Du slipper alltså sitta och följa marknadsrapporter, gå genom analyser om varför en särskild aktie borde köpas eller säljas – det hela sköts åt dig.

Gaddfonder.se och fonden GADD SMP förvaltas av ett litet familjeföretag med kontor i Stockholm och Genève, samt huvudkontor i Luxemburg.

Företaget startades 1989 av 3 goda vänner, varav 2 är svenskar. Vi är personligt investerade i företaget GADD, vissa av oss är med sedan början och en av grundarnas söner jobbar numera för GADD i Luxemburg. Vi har alltså alla anledningar till att fortsätta sköta fonden på bästa möjliga sätt, med genomtänkta och långsiktiga investeringar, samtidigt som vi håller oss transparenta och fortsätter utveckla verksamheten.

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida eller genom att följa oss på våra sociala medier!

Fondab är ett värdepappersbolag som står under Finansinspektionens tillsyn och som hjälper oss att lägga ut GADD SMP-fonden på bland annat fondmarknaden.se.

Mer om dem kan du läsa på deras hemsida.

Det funkar enligt “I scratch your back and you scratch mine”-principen.

Kunden erhåller 90% av värdeökningen på sin investering och erlägger 10% i avgift till oss. Utöver det tillkommer 1% fast avgift årligen.

Tex. Om du sparar 10’000kr hos oss och värdet ökar till 11’000kr, då är värdeökningen 1’000kr. Av dessa 1’000kr behåller vi 100kr och du får tillbaka 900kr.

Med hjälp av din investering kan vi tjäna pengar åt oss båda, och du behåller 90% av vad vi tjänat åt dig.

Vi på GADD är även investerade i fonden och många av oss månadssparar via gaddfonder.se, alltså har vi många anledningar till att fortsätta sköta allt på bästa möjliga sätt.

Vi förstår att vår bransch handlar om tillit – man ska kunna lita på processen och inte känna att man behöver kontrollera varje vecka hur det går på marknaden. Vi rapporterar varje månad hur det går för fonden via våra månadsbrev, där vi även skriver om vad som påverkat marknaderna och vad vi gjort under månaden.

Alla våra månadsrapporter finner du på vår hemsida, där kan du även skriva upp dig för att få månadsbrev direkt i din e-korg!

Självklart! Du kan ta ut pengarna när du vill. Du behöver bara logga in med ditt BankID på samma sätt som då du köpte fondandelarna och säljer fondandelarna. Fondab finns där för att hjälpa dig med alla tekniska frågor.

Tänk dock på att det här handlar om långsiktigt sparande, ibland blir det jobbiga månader på marknaden, men i det stora hela siktar på att gå +7% per år med relativt låg risk.

Du kan se hur det gått för fonden de senaste åren i våra månadsbrev. Där kan du också se, att trots att vi ibland går back en månad, så lyckas vi med att hålla våra mål under året.

Om du månadssparar för tex. dig själv eller dina barn så har du många bra anledningar att göra det genom att investera i aktier eller obligationer, istället för att lägga in pengarna på ett sparkonto.

Låt oss säga att du vill börja spara åt dina barn så att de har pengar att röra sig med när de fyller 18 år. Vill du se hur stor skillnad det gör att investera och få en ränta, jämfört med att spara på ett vanligt sparkonto? Då kan vi rekommendera rikatillsammans.se och deras ränta på ränta-kalkylator.

Om du undrar över något så kan du alltid mejla oss eller även ringa oss.

08 558 038 19
info@gadd.lu

Fondab

Fondab AB med organisationsnummer 556697-5560 är ett värdepappersbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Fondab är ett helägt dotterbolag till MFEX Mutual Funds Exchange AB med organisationsnummer 556559-0634.

Mer om dem kan du läsa på deras hemsida.